Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-03@14:45:58 GMT

ساخت داروهای عجیب با موجودات کف دریا

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۸۸۴۰۵

ساخت داروهای عجیب با موجودات کف دریا

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  محققان و دانشمندان همواره به‌دنبال شناسایی و تولید دارو‌های جدیدی هستند تا بتوانند سلامت بشر را حفظ کرده و آن را بهبود بخشند. در این میان، با وجود آن که برای تولید دارو‌های شیمیایی تلاش می‌کنند، گوشه چشمی هم به اقیانوس‌ها دارند چرا که بر این باورند آب‌های کره زمین دارای موادشیمیایی مبارز علیه بیماری‌ها هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دریا‌ها و اقیانوس‌ها تقریبا دو‌سوم کره زمین را تشکیل می‌دهند، اما هنوز هم ناشناخته باقی مانده‌اند. حیوانات، گیاهان و میکروب‌های دریایی موادشیمیایی منحصربه‌فردی را ایجاد می‌کنند که از این طریق هم با یکدیگر ارتباط برقرار و هم از خود دفاع می‌کنند.

به‌عنوان مثال، گیاهانی مانند مرجان‌ها و اسفنج‌ها که به کف اقیانوس‌ها چسبیده‌اند، معمولا روش‌های مختلفی برای دفاع از خود دارند که یکی از آن‌ها استفاده از موادشیمیایی به عنوان سلاح دفاعی است که تاکنون توانسته آن‌ها را از حمله دشمنان و بیمار شدن نجات دهد. ترکیباتی که در بدن بسیاری از جانوران آبزی وجود دارد، درمانی طبیعی محسوب می‌شود که آن‌ها را در مقابل انواع بیماری‌ها ایمن می‌کند و سالم نگه می‌دارد.

اولین شواهد استفاده بشر از دارو‌های گرفته شده از دریا‌ها به چین باستان برمی‌گردد. در دهه ۱۹۵۰ یک شیمیدان موفق شد ترکیبات شیمیایی را از گونه‌های اسفنج متعلق به دریای کارائیب به دست آورد که توسط آن‌ها نسل جدیدی از دارو‌ها را تولید کرد.

از این دارو‌ها برای درمان عفونت تبخال و نیز درمان کم‌خونی مزمن استفاده می‌کنند و در سال‌های اخیر، تهیه دارو از منابع اقیانوسی بسیار مورد توجه دانشمندان قرار گرفته است.

سموم حلزون دریایی
حلزون کانوس ماگوس، نوعی حلزون سمی دریایی با اندازه‌ای کوچک و پوسته‌ای زیباست که دارای سم‌کشنده نوروتوکسین است. این‌گونه از حلزون‌ها از خانواده نوروتوکسین‌ها برای کشتن ماهی‌ها استفاده می‌کنند و همچنین این سم می‌تواند انسان را هم از پا درآورد. کونوتوکسین به‌عنوان نوعی از نوروتوکسین‌ها، از این حلزون گرفته می‌شود که به عنوان مسکن مورد استفاده قرار می‌گیرد و اثربخشی آن هزار برابر بیشتر از مورفین است.

بیماران از این سم برای تسکین درد‌های مزمن ناشی از سرطان، HIV مرحله ۳ و اختلالات عصبی استفاده می‌کنند.

درمان سرطان در اعماق آب
به‌رغم سال‌ها تلاش محققان برای درمان سرطان، هنوز هم درمان قطعی انواعی از سرطان‌ها وجود ندارد. در کنار درمان‌های شیمیایی موجود، محققان به تازگی مولکول‌هایی را از مارماهی‌ها به دست آورده‌اند که ماتریکس‌های خارج سلولی را مورد هدف قرار می‌دهند. این ماتریکس‌ها نقش‌های متفاوتی در بدن ایفا می‌کنند؛ به عنوان مثال، ساختار بافت‌های بدن را حفظ کرده و به اتصال سلول‌ها و بافت‌ها کنار هم کمک می‌کنند. این مولکول‌ها به‌عنوان گیرنده، دارو‌های شیمیایی را در خون حمل کرده و با عبور از سد خونی مغزی، مستقیم به مغز می‌رسانند. این گیرنده‌ها در درمان سرطان مغز و سکته‌های مغزی می‌توانند مؤثر باشند.

شگفتی اسفنج‌ها
اسفنج‌های دریایی درمان‌های منحصربه‌فردی برای محققان به شمار می‌روند. آن‌ها هر سال، حدود ۵۳۰۰ فرآورده طبیعی و ترکیبات جدید از اسفنج‌های دریایی جدا می‌کنند که خاصیت آنتی‌باکتریال، ضدویروسی، ضدقارچ، ضد مالاریا، ضدتومور داشته و سرکوب‌کننده سیستم ایمنی و مؤثر در فعالیت قلب و عروق هستند. استفاده از این ترکیبات در زنان مبتلا به سرطان پستان، طول عمر آن‌ها را بیشتر می‌کند.

باکتری‌های دریایی
دانشمندان ترکیبی باکتریایی را در دریا یافته‌اند که معتقدند این ماده شیمیایی می‌تواند سلول‌های سرطانی ملانوما را در شرایط آزمایشگاهی نابود کند. گرچه، تست این ترکیب باکتریایی هنوز مراحل آزمایشی خود را سپری می‌کند، اما محققان امیدوارند به‌زودی بتوانند از قدرت آن در مبارزه با سرطان استفاده کنند. آن‌ها همچنین نوعی ترکیبات ضدسرطانی را از آب‌دزدک دریایی استخراج کردند. با سنتز و بهبود کیفیت آن، به این نتیجه رسیدند که این محصول ضدسرطان می‌تواند در برابر سرطان‌های پروستات و پستان مؤثر عمل کند.

مقاومت آنتی‌بیوتیکی
خطر مقاومت آنتی‌بیوتیکی، مساله‌ای است که به‌ویژه در سال‌های اخیر ذهن دانشمندان را به خود جلب کرده است. بسیاری از عوامل بیماری‌زای جدید در مقابل آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم شده‌اند. مقاومت آنتی‌بیوتیکی یکی از چالش‌های بهداشت عمومی در عصر حاضر محسوب می‌شود و می‌تواند اپیدمی‌های خطرناکی را در دنیا ایجاد کند. محققان در مطالعات خود برای کشف ترکیبات جدیدی که بتوانند این مقاومت را از بین ببرند، روی دریا‌ها متمرکز شده‌اند. آن‌ها لجن لز روی پوشش بدن ماهی‌ها را بررسی کردند و دریافتند که این ماده عوامل بیماری‌زا را در دریا‌ها از بین برده و به نظر می‌رسد با عوامل بیماری‌زا مبارزه می‌کند.

محققان ۴۷ نوع رده متمایز از باکتری‌ها را در این غشا‌ها پیدا کردند که در مقابل انواع باکتری‌ها به‌خوبی عمل می‌کنند. آکتینوباکتری‌ها هم از خانواده فرآورده‌های طبیعی آنتی‌باکتریال، ضدقارچ، آنتی‌تومور، ضد سرطان، ضدالتهاب و ضدویروس بوده و به عنوان سرکوب‌کننده سیستم ایمنی عمل می‌کند. هفت نوع باکتری به‌دست آمده از رشد تومور‌های پستان و سرطان سلول‌های عصبی جلوگیری می‌کنند، اما اثری روی سلول‌های غیر‌سرطانی به جا نمی‌گذارند.

مقاومت ضدقارچ
علاوه بر مقاومت آنتی‌بیوتیکی، مساله مقاومت ضدقارچی هم اهمیت بالایی دارد و محققان بر این باورند که اسفنج‌های دریایی می‌توانند در این مورد کمک کنند. آن‌ها بعد از آن که نوعی مواد شیمیایی را از گونه‌ای اسفنج دریایی به‌دست آوردند، اعلام کردند که این ترکیبات ویژگی‌های ضدقارچی دارند و نیز در شرایط آزمایشگاهی، سلول‌های سرطانی روده بزرگ را در انسان از بین می‌برد. هر سال حدود هزار ترکیب جدید در اقیانوس‌ها کشف می‌شوند.

منبع: روزنامه جام جم

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی ساخت دارو داروهای جدید موجودات اقیانوس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۸۸۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از طراحی و ساخت ابزار‌های شناختی توسط ستاد علوم شناختی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، حمایت از ایجاد زیرساخت‌های تحقیقاتی و علمی مورد نیاز کشور در حوزه علوم و فناوری‌های شناختی، ایجاد شبکه‌ای برای اشتراک‌گذاری امکانات و خدمات آزمایشگاهی، جذب نخبگان و محققان کارآمد به فعالیت در حوزه‌های مرتبط با علوم شناختی، از اهداف مهم ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی در این مقوله است.

همچنین تشویق و ترغیب محققان و متخصصان برای دستیابی به خودکفایی و بومی‌سازی تجهیزات و حمایت از تولید ابزار‌ها و دستگاه‌های فناورانه توسط مراکز و شرکت‌های دانش‌بنیان یکی از سیاست‌های ستاد علوم شناختی محسوب می‌شود.

در همین راستا، ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی در سال گذشته حمایت از سرمایه‌گذاری در خصوص طراحی و ساخت ابزار‌های شناختی ارزان قیمت و قابل حمل (Handheld Devices) را برای استفاده عموم جامعه و در راستای ارتقای سلامت و کارکرد‌های شناختی در دستور کار قرار داد.

این ستاد از شرکت‌های فعال در حوزه شناختی، اساتید دانشگاه‌ها، و سایر محققان حوزه علوم شناختی دعوت شد تا اطلاعات و جزئیات دستگاه‌هایی که توسط آنها قابلیت ساخت دارد را به ستاد علوم شناختی ارسال کنند تا پس از تأیید، حمایت ستاد از فعالیت در حوزه مورد نظر انجام شود.

 در چارچوب این سیاست و فراخوان ستاد چندین شرکت آمادگی خود را برای طراحی و ساخت ابزار‌ها و دستگاه‌های ارزان قیمت قابل حمل در زمینه‌های تحریک مغزی خانگی (نوروفیدبک و بیوفیدبک)، دستگاه‌های پرتابل ثبت و پردازش سیگنال‌های مغزی ۴ تا ۱۶ کانال با هدف بکارگیری در BCI، سیستم غربالگری زودهنگام اوتیسم با استفاده از صدای گریه کودکان و نوزادان، دستگاه آنالیز گفتگو، سامانه ارزیابی آمادگی تحصیلی کودکان پیش‌دبستانی و ابزار پوشیدنی جهت تشخیص حملات تشنج در بیماران مبتلا به صرع اعلام کردند.

این ابزار‌ها و دستگاهی در زمینه درمان افسردگی، اضطراب، بی‌خوابی، رفع مشکلات خواب، افزایش تمرکز، کاهش استرس، کاهش درد‌های میگرنی، افزایش سیستم‌های توانبخشی، درمان اختلالات شناختی-رفتاری مبتنی بر گفتگو، غربالگری، درمان افسردگی و اضطراب، تست ارزیابی آمادگی تحصیلی و پیش‌بینی صرع کاربرد‌های درمانی دارد. 

براساس اهداف و برنامه‌های ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی درسال‌های اخیر بیش از ۱۰۰ آزمایشگاه تحقیقاتی در مراکز علمی، تحقیقاتی و دانشگاهی در سطح کشور به ابزار‌های شناختی ساخت ایران تجهیز شده‌اند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشف رفتار جالب یک اورانگوتان در مواجهه با زخم
  • رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان
  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • ایران جزء ۱۰ کشور اول دنیا در درمان بیماری‌های اورولوژی
  • کشف مهم محققان برای تشخیص سرطان | ویدئو
  • حمایت از طراحی و ساخت ابزار‌های شناختی توسط ستاد علوم شناختی
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • کاری که ورزش کردن با سرطان می‌کند