Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-03@09:13:32 GMT

عجیب ‌ترین موجودات زنده در قرن بیست‌ و یک! + تصاویر

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۴۸۴۵۸

عجیب ‌ترین موجودات زنده در قرن بیست‌ و یک! + تصاویر

دنیای‌وحش آن‌قدر اسرارآمیز و جذاب است که حتی برای طبیعت‌گردان حرفه‌ای و دانشمندان هم، همیشه چیزی برای غافلگیری دارد. طبیعت و دنیای حیواناتش پر از موجودات عجیبی است که هنوز ناشناخته مانده‌اند. دانشمندان در طول سال‌ها و حتی سال‌های اخیر موجودات جدیدی را شناسایی کرده‌اند که ظاهر و رفتار‌های عجیبی دارند و همچنین وقایع کمتر تجربه‌شده‌ای را در قلمرو حیوانات مشاهده کرده‌اند که خواندن آن‌ها خالی از لطف نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند روز پیش دانشمندان در آب‌های استرالیا، موجودی را رصد کردند که شبیه مو است و از هزاران ارگانیسم (اندام یا مجموع اجزای تشکیل دهنده موجود زنده) کوچک تشکیل شده است. پژوهشگران معتقدند این موجود نوعی «ماشوره‌دار» (siphonophore) است که در حقیقت یک حیوان است که از هزاران ارگانیسم کوچک‌تر تشکیل شده است.

این «ماشوره‌دار» حدودا ۴۶ متری از شکارچیان آب‌های عمیق است که مانند یک ریسمان بلند در آب پخش می‌شود و یکی از ۳۰ حیوان جدیدی است که به‌تازگی دانشمندان در این منطقه کشف کرده‌اند. به این بهانه و در پرونده امروز زندگی‌سلام، به عجیب‌ترین و نادرترین‌ها در قلمرو حیوانات اشاره می‌کنیم.

دایناسور زنده در قرن بیست‌و‌یکم!

این موجود عجیب و غریب «پانگولین» نام دارد که در بخش‌هایی از آسیا و آفریقا زندگی می‌کند و یکی از قدیمی‌ترین پستانداران روی زمین است. به همین دلیل ظاهرش شباهت زیادی به دایناسور‌ها و موجودات ماقبل تاریخ دارد. سطح بدن این حیوان از فلس‌های بسیار سخت پوشیده شده که تقریبا نفوذناپذیر است.

این حیوان وقتی احساس خطر می‌کند خودش را گرد کرده و مانند دژی مستحکم از بخش آسیب‌پذیر بدنش یعنی شکمش، محافظت می‌کند. پانگولین‌ها ناخن‌هایی بلند و منحنی شکل دارند که برای کندن زمین بسیار مناسب است، ولی برای راه رفتن اصلا کارایی ندارد.

برای همین آن‌ها هنگام راه رفتن مجبورند روی بخش عقبی پا‌های جلوی خود راه بروند و پنجه‌های خود را به سمت بالا نگه دارند؛ همین ویژگی‌های منحصربه‌فرد باعث شده است تا بالاترین آمار قاچاق حیوانات پستاندار جهان مربوط به پانگولین باشد، زیرا گوشت و پوسته محافظش طرفداران زیادی دارد. طبق برخی تحقیقات گفته می‌شود ویروس کرونا برای اولین بار از بدن این جانور به بیرون منتقل شده است!

زنبور شبح‌وار هری ‌پاتر

«آمپولکس دمنتور» نام گونه‌ای عجیب و تازه‌شناخته شده از زنبورهاست که به‌اختصار دمنتور نامیده می‌شود و از نام اشباح مشهور داستان‌های هری‌پاتر برگرفته شده‌است؛ موجوداتی شبح‌وار که افکار شاد و روان افراد را می‌مکیدند. این حشرات به شکلی بسیار وحشتناک از سوسک‌ها تغذیه می‌کنند. ابتدا سمی را درون بدن آن‌ها تزریق می‌کنند که سوسک‌ها به واسطه این سم کشته نمی‌شوند و به زامبی‌هایی فلج تبدیل می‌شوند، سپس این زنبور‌ها پس از فلج‌کردن، آن‌ها را زنده‌زنده می‌خورند!

زرافه‌ای کوچک با شلوار گورخری!

وقتی «اوکاپی» یا زرافه گردن‌کوتاه را می‌بینید، فکر می‌کنید زرافه‌ای کوچک است که شلوار گورخری به‌پا کرده است! این حیوان تعجب‌برانگیز، بومی کشور جمهوری دموکراتیک کنگو است و در باغ‌وحش‌ها نیز شاید بتوانید شانس هیجان‌انگیز دیدن این حیوان را داشته باشید. اوکاپی برای اهالی محلی، حیوانی افسانه‌ای است که احترام زیادی برایش قائل هستند و آن را به عنوان یک موجود خارق‌العاده ستایش می‌کنند.

حرکت اوکاپی در میان جنگل‌های کنگو راحت‌تر از راه رفتن زرافه در میان این جنگل‌های انبوه است. همچنین رنگ پوست و راه‌راه بودن این حیوان نه تنها به استتارش در محیط پیرامونش کمک می‌کند بلکه به سایر حیوانات گله اجازه می‌دهد تا به‌راحتی یکدیگر را از دور تشخیص دهند.

نتیجه پیوند جوجه‌تیغی و لاک‌پشت!

از میان حیوانات عجیبی که در دنیا بسیار مشهور شده‌اند، می‌توان «آرمادیلو» را که در جنگل‌های استوایی و آمریکای جنوبی وجود دارد، نام برد. بدن آرمادیلو با صفحات استخوانی به‌هم‌پیوسته پوشیده شده تا به‌هنگام خطر بتواند به صورت گلوله توپ استخوانی درآمده از خود دفاع کند.

بومیان، آرمادیلو را ترکیبی از دو حیوان لاک‌پشت و جوجه تیغی می‌دانند. در داستانی آمده است که جوجه‌تیغی کمک کرد تا لاک‌پشت یاد بگیرد همانند یک توپ بچرخد و لاک‌پشت هم به جوجه‌تیغی شنا آموخت که باعث شد تیغ‌های جوجه‌تیغی به فلس‌ها و زرهی برای او تبدیل شود. در نتیجه این آموزش‌ها، آرمادیلو به وجود آمد! نکته منحصر به‌فرد این حیوان این است که به‌جز انسان، فقط آرمادیلو می‌تواند به بیماری جذام مبتلا شود.

بد اخلاق‌ترین ماهی دنیا!

این ماهی عجیب و غریب با نام «خفاش ماهی لب‌قرمز» در اعماق دریای اطراف جزیره گالاپاگوس، اقیانوس آرام و پرو یافت می‌شود. لب‌های قرمزی که علت نام‌گذاری این جانور است، باعث جلب توجه طعمه‌های او می‌شود. این ماهی بداخلاق از میگوها، ماهی‌های کوچک و خرچنگ‌ها تغذیه می‌کند و به‌جز رنگ عجیب لب‌هایش، رفتار خاص دیگری هم دارد. با این‌که خفاش ماهی لب قرمز قادر به شناکردن است، ولی ترجیح می‌دهد راه برود! باله‌های این ماهی روی کف بستر دریا قرار می‌گیرند و عملکردی شبیه به پا پیدا می‌کنند که امکان راه رفتن در کف دریا را به او می‌دهند. این شبه‌پا‌ها هنگامی که ماهی در آب شنا می‌کند مثل چرخ هواپیما به سمت بالا جمع می‌شوند.

ماهی بادکنکی که تخیلی نیست!

«ماهی بادکنک» یا زشت که حتما عکسش را با توضیحات عجیب و ماوراءطبیعی دیده‌اید، یک ماهی واقعی است که در آب‌های عمیق سواحل استرالیا و تاسمانیا زندگی می‌کند. ماهی بادکنک در اعماقی از دریا زندگی می‌کند که فشار آب بسیار بیشتر از فشار سطح دریاست، به‌دلیل دسترسی نداشتن به محل زندگی این ماهی، به‌ندرت توسط انسان‌ها دیده می‌شود و برای همین درباره‌اش داستان‌های تخیلی بسیاری ساخته‌اند.

برای آن‌که این ماهی بتواند در آب شناور بماند، گوشتی ژلاتینی با چگالی کمتر از چگالی آب دارد و همین موضوع موجب می‌شود تا بدون صرف انرژی زیادی در سطح آب شناور بماند. همین مواد ژلاتینی هم باعث شده است تا صورت این ماهی شبیه صورت انسانی با بینی بزرگ شود.

قورباغه‌ای که نمی‌تواند چیزی را پنهان کند!

قورباغه‌های شیشه‌ای انواع بسیار مختلفی دارند، اما قورباغه شیشه‌ای «دایانکه» کشف جدیدی است که برای اولین بار در کاستاریکا دیده شد. شاید رنگ سبز روشنِ این قورباغه اولین چیزی باشد که نظرتان را جلب می‌کند، اما نکته جالب این است که پوست بدن این جانور آن‌قدر شفاف است که می‌توان اجزای داخل بدنش را هم دید! اگر می‌خواهید این قورباغه را از نزدیک ببینید، باید حسابی چشم‌تان را تیز کنید، چون این جهنده‌های کوچک کمتر از ۳ سانتی‌متر طول دارند.

حیوانی که شبیه موجودات فرازمینی است!

«آی-آی» نام یک نوع میمون پوزه‌دار و ترسناک است که در جنگل‌های ماداگاسکار زندگی می‌کند. حتما شما هم قبول دارید که این میمون ترسناک شباهت زیادی به موجودات فرازمینی دارد! صرف‌نظر از قیافه عجیبش، نکته دیگری هم هست که این جانور را خاص کرده است. این میمون انگشت بسیار بلندی دارد که با آن به تنه درخت‌ها ضربه می‌زند و به این روش از وجود کرم‌ها و حشرات در داخل آن آگاه می‌شود. بعد با پنجه‌هایش تنه درخت را می‌کند و با همین انگشت بلند و عجیبش حشره نگون‌بخت را بیرون می‌کشد و میل می‌کند.

پدر جد پرندگان

بد نیست از یک حیوان عجیب که دیگر شبیه‌اش وجود ندارد هم یادی کنیم. پرنده‌ای که تا همین چند سال پیش روی زمین می‌زیسته، حدودا تا ۲ میلیون سال پیش! «پرنده وحشت» با قد ۳ متری قدرت پرواز نداشت و با منقار چنگکی خود شکارهایش را دنبال می‌کرد. چندی پیش دانشمندان گونه‌ای جدید از این پرنده را در سواحل شرقی آرژانتین یافتند که ۳٫۵ میلیون سال قدمت داشته و از کامل‌ترین فسیل‌هایی است که تاکنون از این پرندگان به دست آمده‌است.

جالب‌ترین بخش اطلاعات از سی‌تی‌اسکن گوش داخلی پرنده به‌دست آمد که مشخص‌شد این پرنده می‌توانسته به‌سرعت سرش را بچرخاند که این قابلیت، احتمالا در مبارزه و شکار بسیار به کمکش می‌آمده. همچنین مشخص شد محدوده شنوایی این پرنده بسیار بالا بوده و او می‌توانسته کوچک‌ترین صدای حرکت شکارهایش را بشنود.

حیواناتی که وجودشان ثابت نشده است!

به جز این حیوانات واقعی، حیوانات عجیبی هم هستند که حتما درباره‌شان شنیده‌اید، ولی هنوز دانشمندان نتوانسته‌اند وجودشان را ثابت کنند. در ادامه ۵ حیوان عجیب معروف را که بحث بر سر واقعی یا غیرواقعی بودن‌شان زیاد است، معرفی می‌کنیم.

پا گنده

این موجود شبه‌انسان مودار احتمالا دیده‌شده‌ترین موجود ناشناخته در جهان است. آن‌ها با اسامی مختلفی شناخته می‌شوند و در مناطق منزوی و کوهستانی تقریبا در هر گوشه جهان دیده شده‌اند. تعداد زیاد مشاهدات، «یتی» را به یکی از واقعی‌ترین موجودات تخیلی جهان تبدیل کرده است که بعید نیست دانشمندان این موجود را به‌زودی پیدا کنند. توصیف‌هایی که از پاگنده‌ها شده به این صورت است: بلندتر از مرد معمولی (دو تا سه متر)، مو‌های بلند سفید قهوه‌ای، بوی قوی و زننده، پا‌های بزرگ که از ردپا‌ها پیداست و نفرت زیاد از انسان!

هیولای دریاچه

با وجود تجهیزات پیچیده، این هیولا‌ها که در دریاچه‌های متفاوت جهان گزارش شده‌اند هنوز از دست دانشمندان دور مانده‌اند. این مشاهدات همچنان از گوشه و کنار جهان ادامه دارد. هیولای «لخ نس» (نِسی) شناخته شده‌ترین و مرموزترین هیولای دریاچه است. شاهدان این موجودات را این‌گونه توصیف می‌کنند: یک موجود بزرگ با گردن بلند، سری شبیه اسب و گوژپشت مانند دایناسورها.

مکنده بز

اگرچه برخی از مشاهدات به دهه ۱۹۷۰ می‌رسند، اما «چوپاکابرا» (یا مکنده بز) اساسا یک پدیده دهه ۱۹۹۰ است و شهرت آن تا حد زیادی مدیون اینترنت است. گزارش‌هایی از پورتوریکو درباره موجودی عجیب و غریب دریافت شد که دام‌های کشاورزان و گاهی صد‌ها حیوان را در یک شب می‌کشت. کشاورزان که با شیوه‌های کشتار حیوانات شکارچی آشنابودند، ادعاکردند روش‌های این جانور ناشناخته متفاوت بوده‌است. این موجود قربانیان را با زخم‌های متعددی مجروح می‌کرد تا خون آن‌ها بیشتر ریخته شود. در توضیحات شاهدان عینی آمده است: اندازه شامپانزه است، مانند کانگورو می‌پرد، دارای چشم‌های درخشان و قرمز بزرگ، پوست خاکستری و بازو‌های مودار، زبان مارمانند، زانو‌های تیز و تیغ‌هایی روی ستون فقرات است که باز و بسته می‌شوند و بعضی معتقدند که آن‌ها حتی بال داشته‌اند!

منبع: روزنامه خراسان

منبع: پارسینه

کلیدواژه: موجودات عجیب حیوان عجیب شگفتی های دنیا سبک زندگی پارسی خبر جوجه تیغی راه رفتن لاک پشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۴۸۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزش ۲ هزار و ۲۱۰ میلیاردی پرورش ماهی در قفس قشم

مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم با اشاره به رشد قابل ملاحظه فعالیت‌های شیلاتی در این منطقه در سال گذشته، گفت: تولیدات صنعت پرورش ماهی در قفس در قشم بیش از دو هزار و ۲۱۰ میلیارد ریال ارزش داشته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قشم، مریم نوری بالانجی امروز در نشستی در همین رابطه با اشاره به حمایت‌های سازمان منطقه آزاد قشم از فعالیت‌های شیلاتی به ویژه پرورش ماهی در قفس و پرورش میگو، خاطرنشان کرد: در سال 1401 ارزش تولیدات واقعی پرورش ماهی در قفس قشم رقمی بالغ بر 840 میلیارد یال بوده است.

وی افزود: ارزش تولیدات واقعی پرورش ماهی در قفس قشم پارسال با رشد 163 درصدی نسبت به سال قبل‌تر، به دو هزار و 210 میلیارد ریال رسید که در نتیجه اجرای طرح‌های خوب شیلاتی و حمایت از فعالان این عرصه است.

مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم با بیان اینکه حوزه پرورش ماهی در قفس قشم مورد توجه ویژه سرمایه‌گذاران در این منطقه است، افزود: میزان سرمایه‌گذاری صورت گرفته در این حوزه در سال گذشته در همسنجی با سال قبلتر 118 درصد افزایش داشته است.

نوری بالانجی حوزه پرورش میگو را نیز از دیگر حوزه‌های مورد توجه سرمایه‌گذاران در قشم عنوان کرد و گفت: ارزش سرمایه‌گذاری پرورش میگو در منطقه آزاد قشم در سال گذشته 208 درصد نسبت به سال قبل‌تر رشد داشته است.

وی بیان کرد: حجم تولیدات واقعی این محصول غذایی از یک هزار و 500 تن سال 1401 به دو هزار و 180 تن در سال گذشته رسید که نشان از رشد 45 درصدی داشته است.

مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم، خاطرنشان کرد: در مجموع سال گذشته ارزش سرمایه‌گذاری‌ حوزه شیلات و آبزی‌پروری قشم در مقایسه با سال 1401 با رشد 131 درصدی همراه بوده است.

نوری بالانجی تعداد شرکت‌های فعال در قشم را 36 شرکت با 600 نفر نیرو اعلام کرد و گفت: پارسال شمار شرکت‌ها و نیروهای شاغل در این حوزه به ترتیب 63 و 79 درصد افزایش داشته است.

واگذاری 300 هکتار زمین به سرمایه‌گذاران پرورش میگو در قشم

مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم با تاکید بر رعایت ضوابط استاندارد اجرا و استفاده از شیوه‌های نوین در حوزه پرورش میگو، افزود: طبق تصمیمات اتخاذ شده حدود 300 هکتار زمین به صورت تفکیک شده برای واگذاری به سرمایه‌گذارانی که از سال‌ها قبل در نوبت انتظار بودند و نیز سرمایه‌گذاران جدید حوزه پرورش میگو با به‌کارگیری روش‌های نوین در نظر گرفته شده است.

نوری بالانجی بیان کرد: با هدف افزایش تولید در واحد سطح توسط تولیدکنندگان جزیره قشم و تبدیل جزیره به قطب تولید میگو کشور، سرمایه‌گذاران حوزه پرورش میگو از این پس ملزم به استفاده از شیوه‌های نوین، مکانیزه و دانش‌بنیان و همچنین رعایت ضوابط استاندارد اجرا این حوزه هستند.

وی خاطرنشان کرد: پیش‌بینی‌های لازم جهت تکمیل زنجیره ارزش برای حوزه‌های تامین خوراک و لارو برای تولید میگو در جزیره قشم نیز صورت گرفته است.

انتهای پیام/7558/

دیگر خبرها

  • واکنش امید نورافکن به عکس جنجالی؛ به این حیوان علاقه دارم!
  • سرمایه‌گذاری اوقاف در پرورش ماهی
  • گزارش‌زنده؛ پرسپولیس ۰ - سپاهان ۰
  • مس رفسنجان 0-0 گل گهر؛ گزارش زنده
  • گزارش زنده: تراکتور 0 - استقلال 0
  • گزارش زنده: هوادار ۰- صنعت نفت ۰
  • ۵ «آخرالزمان» تماشایی که در سال ۲۰۲۴ خواهیم دید!
  • رونمایی از پوستر پرسپولیس و سپاهان برای بازی امشب
  • ارزش ۲ هزار و ۲۱۰ میلیاردی پرورش ماهی در قفس قشم
  • نمایش زجر به قیمت لایک!