Web Analytics Made Easy - Statcounter


محققان غربی از ایتالیا، اسپانیا و فرانسه، در چارچوب مطالعاتی که دائماً وضعیت دریا‌ها را رصد می‌کنند، افزایش دمای آب در مناطق شمالی و جنوبی حوزه مدیترانه را تحت نظر داشتند، به گونه‌ای که تیر و اوایل این ماه دمای آن بین ۲۸ تا ۳۰ درجه در انتهای آن متغیر بود.

دکتر عبدالرحیم الخویت، کارشناس مراکشی در محیط زیست و مهندسی عمران، می‌گوید که میانگین دمای آب دریای مدیترانه به طور کلی در حدود ۲۵ درجه است، اما در تابستان امسال محققان افزایش میانگین دمای آب دریای مدیترانه را ثبت کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دمای آب دریای مدیترانه به ۲۸ درجه سانتیگراد رسیده و در برخی مناطق دمای هوا ۵ درجه بالاتر از میانگین است.

الخویت در سخنرانی خود تاکید کرد که تحقیقات انجام شده از اواخر قرن نوزدهم نشان دهنده افزایش دمای دریای مدیترانه به این میزان نیست و توضیح داد که افزایش دما در سال نواحی ذکر شده به طور کلی بر اکوسیستم‌ها تأثیر منفی خواهند داشت و احتمالاً برخی از حیواناتی که نمی‌توانند خود را با این میزان گرما سازگار کنند در آن مناطق مهاجرت می‌کنند و موجودات دیگری که دمای بین ۲۸ تا ۳۰ درجه را تحمل می‌کنند ظاهر می‌شوند. همینطور برای گیاهان، به گونه‌ای که درصد حضور برخی از گیاهان دریایی کاهش می‌یابد، مانند گیاه (Poseidony)، که محققان در دریای مدیترانه آن را پوزیدونی "ریه مدیترانه" می‌نامند.

الخویت با بیان اینکه میلیارد‌ها موجود زنده روی این گیاهان زندگی می‌کنند و زوال آن‌ها با تمام استاندارد‌ها به معنای فاجعه زیست محیطی است که پدیده‌های عجیبی را در پی خواهد داشت، افزود: عوامل و علل متعدد انسانی که نمی‌توان به طور قطعی به آن‌ها اشاره کرد در پس تغییرات اقلیمی هوا و دریا در خشکی است.

در این راستا می‌توان به آزمایش‌ها و مانور‌های دریایی نظامی اشاره کرد که انواع آلاینده‌ها را از خود به جا می‌گذارند که با صدای انفجار‌هایی که سبک زندگی موجودات زنده را تغییر می‌دهد، هدر رفتن سلاح‌ها و مواد شیمیایی و خطرناک ناشناخته شروع می‌شود. همچنین می‌توان به قطعات تسلیحاتی که به دریا‌ها می‌ریزند و نیز آلاینده‌های دیگراشاره کرد. وی همچنین نسبت به کاشت برخی گیاهان در نزدیکی دریا و اطراف آن هشدار داد، زیرا آن‌ها می‌توانند به داخل آب نفوذ کنند و به سرعت تکثیر شوند تا زمانی که گیاه پوزیدونی را اذیت کنند یا آن را از بین ببرند و در این صورت به ناچار عواقب جدی در پی خواهد داشت.

الخویت افزود: افزایش دما در دریای مدیترانه ممکن است عواقب جدی برای موجودات زنده داشته باشد و احتمالاً باعث مهاجرت حیوانات و خروج اجسام خارجی به سواحل شود. درجه حرارت در مدیترانه از جمله تغییرات آب و هوایی ناشی از آلودگی که باعث کاهش گاز ازن در جو و در نتیجه ثبت افزایش دما در زمین به طور کلی می‌شود، بنابراین لازم است تمام اقدامات احتیاطی برای کاهش انتشار سمی گاز ازن انجام و مراکز تحقیقاتی بیشتر برای نظارت بر وضعیت دریا و اقیانوس ایجاد شوند.

منبع: assahraa.ma

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آلودگی دریاها دریای مدیترانه موجودات عجیب دریای مدیترانه دمای آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۱۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتفاع موج در دریای خزر افزایش می‌یابد/ تشدید فعالیت سامانه بارشی تا پایان هفته

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از تشدید فعالیت سامانه بارشی تا پایان هفته و افزایش ارتفاع امواج در دریای خزر خبر داد.

صادق ضیائیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به صدور هشدار هواشناسی دریایی سطح زرد اظهار کرد: از پیش از ظهر روز جمعه، چهاردهم تا صبح روز شنبه، پانزدهم اردیبهشت، شاهد افزایش وزش باد و افزایش ارتفاع موج و در پی آن وزش باد با بیشینه سرعت تا ۲۴ نات و بیشینه ارتفاع موج در مناطق ساحلی و دور از ساحل بین یک تا کمتر از ۱.۵ متر خواهیم بود.

وی با بیان اینکه شرایط مذکور مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های مازندران و گلستان در دریای خزر را تحت تأثیر قرار خواهد داد، افزود: در این بازه زمانی خطر غرق شدن شناگران و قایق‌های سبک و تفریحی، آسیب به قفس‌ها و تورهای صیادی، احتمال غرق شدن شناورهای سبک، احتمال اختلال در فعالیت‌های بندری و اختلال در ورود و خروج شناورها به حوضچه بنادر انتظار می‌رود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا تصریح کرد: به منظور پیشگیری از بروز خسارات، ممنوعیت تردد قایق‌ها و شناورهای سبک تفریحی و صیادی، احتیاط در فعالیت‌های دریایی در مناطق فراساحل و در نظر گرفتن تمهیدات لازم جهت پیشگیری از هر گونه خسارت در حوزه‌های مختلف باید مد نظر قرار گیرد.

ضیائیان با اشاره به تشدید فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری همرفتی شدید در دامنه و ارتفاعات ادامه داد: از امروز تا روز جمعه شاهد رگبار شدید باران، رعدوبرق، وزش باد به نسبت شدید تا شدید، در برخی نقاط گردوخاک و رخداد تگرگ خواهیم بود و شرایط مذکور طی امروز در نیمه غربی هرمزگان، نیمه جنوبی فارس، بوشهر، کرمانشاه، ایلام، لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، غرب و جنوب اصفهان و خوزستان، انتظار می‌رود.

وی گفت: روز پنجشنبه نیز کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، بوشهر، لرستان، چهارمحال و بختیاری، جنوب مرکزی، اصفهان، ایلام، کرمانشاه، کردستان، یزد، خراسان جنوبی، جنوب خراسان رضوی، شمال سیستان و بلوچستان، هرمزگان، فارس و نیمه جنوبی کرمان، تحت تأثیر شرایط مذکور قرار خواهد گرفت.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا اضافه کرد: بر همین اساس طی روز جمعه نیز در خراسان جنوبی، خراسان رضوی، آذربایجان غربی، اردبیل، آذربایجان شرقی، کردستان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، غرب اصفهان، زنجان و ارتفاعات استان‌های تهران و البرز شاهد رخداد شرایط مذکور خواهیم بود.

ضیائیان افزود: با توجه به نوع فعالیت سامانه بارشی، اختلال در سفرها، کاهش دید، لغزندگی جاده‌ها، آب‌گرفتگی معابر، جاری شدن رواناب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ و خسارت به محصولات زراعی و باغی انتظار می‌رود.

وی خاطرنشان کرد: پرهیز از سفرهای غیرضروری، اتراق نکردن در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ در نظر گرفتن تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی، از جمله حمل سریع محصولات قابل برداشت به نواحی امن، محافظت از دپوهای گندم و غلات برداشت شده در برابر بارش باید مد نظر قرار گیرد.

کد خبر 749798

دیگر خبرها

  • وزش باد‌های شدید و مواج شدن دریا در خلیج فارس، ۱۴ اردیبهشت
  • افزایش سه درجه ای دما در آبادان و خرمشهر
  • هشدار سازمان هواشناسی نسبت به افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع امواج دریای خلیج فارس
  • هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای خراسان جنوبی
  • دمای زنجان کاهش یافت
  • نفوذ ناپایداری‌ها به جو خراسان جنوبی
  • ارتفاع موج در دریای خزر افزایش می‌یابد/ تشدید فعالیت سامانه بارشی تا پایان هفته
  • کاهش ۵ درجه‌ای دمای هوا در خراسان شمالی از هفته آینده
  • دمای هوای اصفهان تا ۶ درجه کاهش می‌یابد/بارش رگبارهای بهاری
  • باران سیل‌آسا و طوفان در ۲۴ استان | سیل و صاعقه در کمین مردم این مناطق | خطر غرق شدن شناگران و قایق‌ها در سواحل ۲ استان